ELMO Praktisch

Vakantieperiodes

ELMO-Kinderopvang is bijna altijd open met uitzondering van de dag na Hemelvaart en de gebruikelijke feestdagen. Tijdens de schoolvakanties of andere vrije periodes hoeven ouders zich dus geen zorgen te maken over de opvang van hun kind(eren). Het kan wel zijn dat we in vakantieperiodes groepen samenvoegen, soms gebeurt dat ook met locaties. Dit is afhankelijk van het aantal kinderen en beschikbare pedagogisch medewerkers.

Flexibele opvang

ELMO-Kinderopvang is een flexibele kinderopvang. Wij bieden opvang aan tussen 7:00 en 18:30 uur. Ouders met een flexibel contract bepalen zelf wanneer en hoe lang zij hun kinderen brengen. Dat kunnen alle of enkele dagen per week zijn, zelfs één of enkele uren per dag is mogelijk. Een vast aantal dagen of dagdelen is dus niet verplicht. Al kan dit natuurlijk wel. Wij vragen ouders met een “flexibel” contract om minimaal 24 uur voordat de opvang start, hun kind(eren) aan te melden.

Vast dagritme

Kinderen weten bij ELMO-Kinderopvang precies waar zij aan toe zijn. Structuur, rust en regelmaat vinden wij namelijk erg belangrijk. Het dagritme bestaat uit de kring, fruit eten, verschonen, thematisch werken / vrijspelen, buiten spelen, lunchen, slapen, spelen; dit zijn vaste momenten op de dag. Al houden onze pedagogisch medewerkers ook rekening met de individuele behoeften van een kind. Als een baby moe is, mag deze gerust slapen. Als een kind zijn energie kwijt moet, mag hij naar buiten. Een kind mag bij ELMO-Kinderopvang kind zijn.