Locaties en werkvormen

ELMO-Kinderopvang werkt met zowel ‘horizontale’ als ‘verticale groepen’ hieronder onze werkvormen op de verschillende locaties.

Dagopvang
Aan onze locatie Zuiderlaan in Zevenaar wordt er gewerkt met drie horizontale groepen, kinderen van dezelfde leeftijd bij elkaar in de groep en twee verticale groepen kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in de groep. Er is een Babygroep (horizontaal) voor kinderen van 10 weken tot 1 jaar, een Baby – Dreumesgroep (verticaal) voor kinderen van 10 weken tot 2 jaar, de Dreumesgroep (horizontaal) van 1 jaar tot de kinderen 2 jaar of 2 jaar en 3 maanden zijn. Daarna gaan ze naar de peutergroep (horizontaal ) van 2 jaar of 2 jaar en 3 maanden waar ze blijven totdat ze naar de basisschool gaan. Aan de Zuiderlaan hebben we ook een verticale groep van 0 – 4 jaar, dit voor ouders die er bewust voor kiezen hun kind op te laten groeien in een groep met verschillende leeftijden.

Dagopvang en BSO
Een andere locatie van ELMO-Kinderopvang is te vinden in de Cluse in Herwen. Daar bieden wij naast kinderopvang van 0 tot 4 jaar ook (VVE) peuteropvang in een verticale groep voor kinderen van 2 jaar en 3 maanden tot 4 jaar.
Buitenschoolse Opvang (BSO) is voorschoolse-, naschoolse- of vakantieopvang voor kinderen die al op de basisschool zitten. Wij hebben in Herwen een aparte ruimte in de Cluse waar wij onze BSO-kinderen opvangen.

In een verticale groep zijn kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in de groep. De kleintjes leren van de oudere kinderen. En de oudere kinderen vinden het leuk om bij de baby’s te helpen. Samen groeien zij op als een groot gezin, totdat ze naar de basisschool gaan.

Dagopvang plus
ELMO-Kinderopvang Plus is onze locatie Lentemorgen in Zevenaar sinds januari 2020 bieden wij daar opvang aan voor kinderen met of zonder zorgbehoefte in de leeftijd van 10 weken tot 4 á 5 jaar.  Wij kijken, eventueel in samenwerking met de disciplines binnen het gebouw, naar wat uw kind nodig heeft, wat de mogelijkheden zijn en stemmen af op de behoeften en zorg van uw kind.