De Beren is er voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Deze ELMO-groep is op dezelfde locatie te vinden als de Bredeschool St. Martinus in Oud-Zevenaar.

Veel samen met de school

Omdat De Beren zo dicht bij de school zit, gebeurt er veel samen. Zo wonen de oudere kinderen de maandsluitingen van de school bij. Festiviteiten, zoals carnaval en Pasen, vieren de kinderen vaak ook samen met leerlingen van de school. En er is een gezamenlijke start en einde van het schooljaar.

Leren met plezier

Bij De Beren stimuleren de pedagogisch medewerkers actief de eigen ontwikkeling van de kinderen. Al geldt wel: niets moet. En: iedereen in eigen tempo. Dit leren gebeurt bijvoorbeeld via thema’s. Een thema kan een seizoen zijn, maar bijvoorbeeld ook ‘familie’. Of Kinderboekenweek. De pedagogisch medewerkers lezen verhalen voor over het thema en gaan met de kinderen erover in gesprek. Ook maken de kinderen knutselwerkjes die met het thema te maken hebben. Steeds zetten de kinderen een stapje in hun ontwikkeling.

Overigens staan bij De Beren meestal dezelfde thema’s centraal als op de St. Martinusschool. Zodat de kinderen thuis over hetzelfde kunnen meepraten als hun oudere broertjes of zussen.

Verticale groep

Het bijzondere van De Beren is dat alle leeftijden ( 0 tot 4 jaar ) samen in één groep zitten. Dit noemen we een verticale groep, ouders kiezen bewust voor een verticale groep. Bijvoorbeeld omdat broertjes en zusjes dan samen opgroeien. Of omdat de leiding van de groep een kind gedurende lange tijd kan volgen en zo het kind goed leert kennen. De praktijk is dat er bij De Beren altijd wel iets te beleven valt. Van baby’s die moeten slapen, kinderen die hun energie kwijt willen tot prille vriendschappen en vrolijke kleuterpraat.

 

“Heel fijn dat ELMO bij de Bredeschool zit. Mijn zoon kijkt toch wat de kat uit de boom. Nu kan hij vanuit ELMO zijn nieuwe school al zien.”

– Katja, moeder

Info voor ouders

Is uw kind ziek of onverhoopt niet aanwezig? Laat het ons weten telefoonnummer Beren, (0316)-34 39 60 / Kantoor (0316) 34 02 00 of via info@elmo-kinderopvang.nl

Goed om te weten:

  • Flexibele opvang van 7:00 tot 18:30 uur
  • Luiers en eten (behalve de baby voeding) zijn in de prijs inbegrepen
  • Elke dag krijgen de kinderen vers fruit
  • Er is altijd een pedagogisch medewerker op de groep met kinder-EHBO diploma

Groot verdriet

img

Femke

“Bij een verticale groep helpen de oudere kinderen de jongere. Laat een baby een speen vallen, dan raapt een groter kind het op.”