De Woelmuis is de ELMO-Kinderopvang in Herwen. In deze groep zitten kinderen tussen 0 en 4 jaar. Zowel kinderdagopvang als peuteropvang is mogelijk bij De Woelmuis.

Verticale groep

Bij De Woelmuis zitten alle leeftijden bij elkaar. Van baby’s tot kinderen die al bijna naar de basisschool gaan. Dit noemen we een verticale groep, ouders kiezen bewust voor een verticale groep. Bijvoorbeeld omdat broertjes en zusjes dan samen opgroeien. Of omdat de leiding van de groep een kind gedurende lange tijd kan volgen en zo het kind goed leert kennen. De Woelmuis is dan ook echt een ‘tweede thuis’ voor kinderen.

Structuur met plezier

Een verticale groep is een drukke groep. De pedagogisch medewerkers zorgen daarom voor regelmaat en structuur. Iedere ochtend starten de kinderen met ‘kring’, om het dagprogramma door te nemen. Op vaste tijdstippen eten de kinderen fruit of spelen zij buiten. Liedjes zijn voor de kinderen vaste herkenningspunten. Bijvoorbeeld om op te ruimen of om in de kring te gaan zitten. Toch is er ook veel flexibiliteit, want de pedagogisch medewerkers houden ook rekening met de individuele behoeften van de kinderen. Wil een kind een activiteit echt niet, dan hoeft dat (meestal) ook niet. Plezier staat bij De Woelmuis voorop.

Peuteropvang

Bij De Woelmuis is ook peuteropvang mogelijk, voor kinderen tussen 2 en 4 jaar. Sinds 1 januari 2018 is de ‘oude’ peutergroep (voorheen peuterspeelzaal) samengevoegd met de dagopvanggroep. De kinderen trekken gezamenlijk op en hebben hetzelfde programma. Het enige verschil is dat de kinderen van de peuteropvang er alleen ’s ochtends zijn. Omstreeks 11.30 uur halen ouders / verzorgers deze kinderen weer op.

Betrokkenheid van ouder

Ouderbetrokkenheid staat bij De Woelmuis hoog in het vaandel. Als de kinderen gedurende een periode gewerkt hebben aan een thema, kunnen ouders een kijkje komen nemen bij de eindafsluiting. Zij kunnen dan ook het portfolio van hun kind inzien. En hebben ouders een vraag of zitten zij ergens mee? Daarvoor kunnen zij altijd terecht bij de pedagogisch medewerkers. Ouders zijn ook welkom voor een kopje koffie, als gewoon even langs willen komen. De Woelmuis heeft een laagdrempelig, huiselijk en ‘dorps’ karakter. Daar is ELMO trots op.

Info voor ouders

Is uw kind ziek of onverhoopt niet aanwezig? Laat het ons weten op (0316) 34 02 00 of via info@elmo-kinderopvang.nl

Goed om te weten:

  • Altijd minimaal 2 pedagogisch medewerkers aanwezig
  • Maximaal 16 kinderen per groep
  • ELMO werkt met thema’s Thema Woelmuis
  • Opvang vanaf 7.00 uur tot 18.30 uur. Peuteropvang van 8.30 tot 12:00 uur

Jasin is nieuw

img

Monique

“Wij proberen rekening te houden met de behoeften van het kind en het ritme van thuis. Dat is het stabielst voor het kind.”

Petra

“Het leuke van een verticale groep is dat de kleintjes van de groteren leren en de groteren leren de kleintjes.”

Daniëlle

“Alle kinderen zijn hier op hun plek.”

Elles

“Het draait hier natuurlijk om de kinderen, maar ouders zijn altijd welkom voor een babbeltje.”