De Woelmuis is de ELMO-Kinderopvang in Herwen. In deze groep zitten kinderen tussen 0 en 4 jaar. Zowel dagopvang als peuteropvang is mogelijk bij De Woelmuis.

Verticale groep

Bij De Woelmuis zitten alle leeftijden bij elkaar. Van baby’s tot kinderen die al bijna naar de basisschool gaan. Dit noemen we een verticale groep, ouders kiezen bewust voor een verticale groep. Bijvoorbeeld omdat broertjes en zusjes dan samen opgroeien. Of omdat de leiding van de groep een kind gedurende lange tijd kan volgen en zo het kind goed leert kennen. De Woelmuis is dan ook echt een ‘tweede thuis’ voor kinderen.

Structuur met plezier

Een verticale groep is een drukke groep. De pedagogisch medewerkers zorgen daarom voor regelmaat en structuur. Iedere ochtend starten de kinderen met ‘kring’, om het dagprogramma door te nemen. Op vaste tijdstippen eten de kinderen fruit of spelen zij buiten. Liedjes zijn voor de kinderen vaste herkenningspunten. Bijvoorbeeld om op te ruimen of om in de kring te gaan zitten. Toch is er ook veel flexibiliteit, want de pedagogisch medewerkers houden ook rekening met de individuele behoeften van de kinderen. Wil een kind een activiteit echt niet, dan hoeft dat (meestal) ook niet. Plezier staat bij De Woelmuis voorop.

Peuteropvang

Bij De Woelmuis is ook peuteropvang mogelijk, voor kinderen tussen 2,3 jaar en 4 jaar. De kinderen trekken gezamenlijk op en hebben hetzelfde programma als de kinderen die gebruik maken van de dagopvang. Het enige verschil is dat de kinderen van de peuteropvang er alleen ’s ochtends zijn. De kinderen van de peuteropvang worden om 8:30 uur gebracht en om 12:00 uur halen ouders/verzorgers deze kinderen weer op.

Betrokkenheid van ouder

Ouderbetrokkenheid staat bij De Woelmuis hoog in het vaandel. Als de kinderen gedurende een periode gewerkt hebben aan een thema, kunnen ouders een kijkje komen nemen bij de eindafsluiting. Zij kunnen dan ook het portfolio van hun kind inzien. En hebben ouders een vraag of zitten zij ergens mee? Daarvoor kunnen zij altijd terecht bij de pedagogisch medewerkers. Ouders zijn ook welkom voor een kopje koffie, als gewoon even langs willen komen. De Woelmuis heeft een laagdrempelig, huiselijk en ‘dorps’ karakter. Daar is ELMO trots op.

Afmelden
Wilt u uw kind afmelden?

 • My Chapp Kinderopvang (het ouderportaal)
 • E-mail: admin@elmo-kinderopvang.nl
 • Telefonisch: (0316) 340 200

Goed om te weten:

  • Flexibele opvang van 7:00 tot 18:30 uur
  • Luiers en eten (met uitzondering van voeding baby’s) zijn in de prijs inbegrepen
  • Elke dag krijgen de kinderen vers fruit
  • Er is altijd een pedagogisch medewerker op de groep met kinder-EHBO diploma
  • Gesubsidieerde Peuteropvang van 8.30 tot 12:00 uur

Landelijk Register Kinderopvang
199804138